RAFTING AVANTURA NA RIJECI UNI

Rafting je spuštanje niz rijeku u posebnom čamcu koji se naziva raft. Rafting na rijeci Uni obećava nezaboravnu avanturu i pravu atrakciju za sve one koji uživaju u ljepotama netaknute prirode. Opustite se i uživajte u odmoru a mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo.
UnatOure iskusni International Rafting Federation (IRF) licencirani skiperi/vodiči su tu da vas prate na ovom jedinstvenom putovanju i da garantuju za vašu sigurnost. Sve što Vam je još potrebno je da odaberete UnatOure.
Ukoliko planirate ostati nekoliko dana nudimo Vam i uslugu organizacije vaših aktivnosti. Recite nam šta želite a mi ćemo se potruditi da Vam to isplaniramo.
Svoje upite možete poslati na e-mail adresu unatourekrupa@gmail.com ili tarikhalkic@gmail.com. Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na broj 061/591-045 ili posjetite nas na adresi Unska 25, 77240 Bosanska Krupa, Bosna i Hercegovina.


Etapa 1: Kostele – Grmuša
Dužina: 15 km
Trajanje: 3 sata
Opis: Brzaci i slapovi idealni za avanturističko plivanje. Preporučujemo ih porodicama i grupama željni savršene kombinacije odmor-adrenalin-kupanje. Potrebno prethodno rafting iskustvo.

Etapa 2:Srbljani – Salihovac
Dužina: 5 km
Trajanje: 1,5-2 sata
Opis: Umjerena etapa pogodna za kupanje i plivanje po brzacima. Idealno za one koji su ograničeni vremenom a žele avanturističko rafting iskustvo. Preporučujemo rafterima svih uzrasta.

Etapa 3:Srbljani – Bosanska Krupa
Dužina: 24 km
Trajanje: 5-6 sati
Opis: Obuhvata etapu jedan, dva i četiri te se preporučuje kao cjelodnevni rafting doživljaj. Opustite se i uživajte u čarima Une.

Etapa 4:Salihovac – Bosanska Krupa
Dužina: 20 km
Trajanje: 4-5 sati
Opis: Obuhvata etapu jedan i dva te se preporučuje kao cjelodnevni rafting doživljaj. Odmorite se i uživajte u ljepoti prirode

Etapa 5:Grmuša – Bosanska Krupa
Dužina: 15 km
Trajanje: 4 sati
Opis: Netaknute prirodne ljepote u kombinaciji sa prelijepim plažama i nekoliko brzaka idealni su za prvo rafting iskustvo.  Pogodna je za sve uzraste i nije potrebno nikakvo prethodno rafting iskustvo.


Etapa 6:Crno jezero – Bosanska Krupa
Dužina: 6 km
Trajanje: 2 sati
Opis: Kratka vožnja kroz kanjon i sami centar Bosanske Krupe omogućit će vam da upoznate ovaj grad na jedan sasvim drugi način.